ELS PROTAGONISTES

Protagonistes

Antonia Prades, Barcelona (1918)

ANTONIA PRADESAls 13 anys va entrar a treballar a la Cooperativa la Flor de Maig. Es va vincular a la secció de roba fins a la Guerra Civil, un moment on totes les cooperatives del Poblenou es van unir i intercanviaven els recursos de què disposaven. És un dels últims testimonis vius que ens poden parlar de la primera etapa d’aquesta institució, un moment de col·laboració, fraternitat i lluita popular per tirar endavant en un context de grans dificultats socials, polítiques i econòmiques.

 Úrsula Soler, Barcelona (1948)

ÚRSULA

Vinculada a diverses associacions del Poblenou, sempre ha mostrat un esperit participatiu i combatiu. La defensa del barri, de les seves institucions i la voluntat de crear una democràcia més participativa i una societat més justa, han estat les seves prioritats. Va participar activament en la primera reivindicació de la Flor de Maig, als anys 70. Gairebé 40 anys després, la història es repeteix, i ha tornat a liderar la darrera recuperació d’aquesta entitat.

Marc Dalmau, Barcelona (1977)

MARC DALMAU

Membre del projecte La ciutat invisible, una cooperativa editorial autogestionada que neix el 2005 al barri de Sants. Compten amb una llibreria que ofereix continguts crítics amb el sistema capitalista actual i ells mateixos han realitzat diversos treballs sobre la història del món obrer per contribuir a la transformació social. El 2010 publica Les cooperatives obreres de Sants i el 2015, Un barri fet a cops de Cooperació; el cooperativisme obrer al Poblenou (conjuntament amb l’Arxiu Històric del Poblenou). Aquest estudi sobre el passat del barri li permet explicar millor que ningú la història de La Flor de Maig.

Andrés García, Burgos (1985)

ANDRÉS

Advocat penalista. Llicenciat en Dret per la Universitat Carlos III de Madrid, és membre de l’Observatori del Sistema Penal i Drets Humans de la UB, de la plataforma ciutadana “Tanquem els CIEs” i col·labora en l’àrea jurídica de la Xarxa de Suport als Assentaments del Poblenou. Participa en la recuperació de la Flor de Maig a títol individual i, a més, com a advocat defensor durant el procés judicial amb la propietat de l”immoble i l’Ajuntament.

Pau Parellada, Barcelona (1989)

PAU

Veí del Poblenou, és llicenciat en sociologia. Vinculat al moviment estudiantil a la universitat, el 2012 entra al col·lectiu Arran, organització juvenil de l’esquerra independentista. Des de l’okupació de l’Ateneu, ha participat en tasques de gestió de l’entitat. El seu testimoni ens explica com es prenen actualment les decisions a la Flor de Maig, d’una forma assembleària i horitzontal, com es discuteixen totes les qüestions i com s’intenta que tothom estigui satisfet amb el resultat. Una forma de fer les coses que es vol exportar a la resta de la societat.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s